Командувач сухопутних військ ЗС США в Європі взяв участь у переговорах в Генштабі ЗСУ

 

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко зустрівся в Києві з командувачем сухопутних військ ЗС США в Європі Беном Ходжесом.

Переговори відбулися в залі нарад Генштабу ЗСУ. Як повідомила прес-служба ГШ, серед інших, у зустрічі взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт.

Під час зустрічі начальник генерал армії України Віктор Муженко ознайомив представників делегації збройних сил США з поточною обстановкою в Україні та ходом проведення антитерористичної операції на Донбасі.

“На жаль, наші ініціативи щодо стабілізації ситуації у східних регіонах України не сприймаються протилежною стороною. Спостерігаються численні порушення Мінських домовленостей та застосування озброєння на лінії розмежування сторін”, – зазначив Муженко.

Начальник Генерального штабу поінформував іноземних колег про низку пропозицій щодо стабілізації обстановки на території нашої держави.

У свою чергу, представники ЗС США висловили співчуття сім’ям загиблих українських військовослужбовців. За словами генерал-лейтенанта Бена Ходжеса, США готові й надалі сприяти реформам у Збройних силах України.

Також було обговорено питання стану та перспектив двостороннього військового співробітництва Єврокомандування США в Європі та Генерального штабу Збройних сил України.

Читайте також:
Уже скоро США розмістять в Східній Європі танкову бригаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна