“Інфоспротив” опублікував список “спонсорів терористів” – сумлінних платників податків “ЛНР”

 

Група “Інформаційний спротив” оприлюднила список “спонсорів терористів”  – найбільших платників податків “ЛНР”. Про це повідомив нардеп Дмитро Тимчук у “Фейсбуці”.

“Раніше ми оголосили, що звертаємося до ГПУ з проханням дати дозвіл на публікацію цього списку (хоча і обіцяли, що опублікуємо його в будь-якому випадку). У відповіді на наш запит ГПУ нічого з приводу “дозволу” на публікацію не відповіла”, – написав Тимчук.

В офіційній відповіді Генпрокуратура повідомила, що звернення та додані матеріали направлено в СБУ для перевірки слідчими в рамках здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Зрештою, сайт Тимчука оприлюднив таблицю, в якій – 282 компанії, підприємства і найбільші приватні підприємці, які платять податки самопроголошеному угрупованню “Луганська народна республіка”.

Повний список опублікований на сайті групи.

У топ-списку – ФОП Малютіна Є. В. (1,620 тис. рублів у березні 2016 року), ТОВ “Альянс” (985 тис. рублів у березні), ТОВ “Луч” (934 тис. рублів у березні), ПП “Прима” (по 885 тис. рублів у лютому та березні), Білоусов Олег Олександрович (823 тис. рублів у березні), ФОП Манько Андрій Вікторович (750 тис. рублів у березні), ТОВ “Євроойл” (720 тис. рублів у лютому), ТОВ “Абрис ТДК” (709 тис. рублів у березні), ТОВ “Атлант-Інвест” (648 тис. рублів у лютому), ТОВ “Науково-виробниче підприєммтво “Стандартенерго” (520 тис. рублів у лютому), ТОВ “ТД Ровеньківська нафтобаза” (516 тис. рублів у лютому).

Крім того, ТОВ “Спар Луганськ” (супермаркет нідерландської мережі) заплатив у “бюджет ЛНР” 369,08 тис. рублів у березні ц.р.

Читайте також:
ГПУ підозрює Єфремова у причетності до створення “ЛНР”.
Луценко дає йому шанс реабілітуватись

SPAR чи “Сепар”? Супермаркет голландської мережі відкрився в Луганську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна