ГПУ передала в суд 10 обвинувачень щодо перешкоджання діяльності журналістів

 

Протягом 2016 року Генеральна прокуратура України направила до суду 10 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з перешкоджанням законні професійній діяльності журналістів. Про це сказано у повідомленні прес-служби ГПУ.

“Генеральною прокуратурою України направлено до суду обвинувальні акти у 3 кримінальних провадженнях стосовно 3 колишніх працівників БМОП “Беркут”, в тому числі і за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів “5 каналу””, – сказано в повідомленні.

Крім того зазначається, що прокурорами до суду направлено ще 7 проваджень зазначеної категорії, які розслідувались органами Національної поліції України за обвинуваченням осіб у вчиненні таких злочинів стосовно журналістів телеканалів “24”, “НТН”, “Ірта”, ТРК “М-Студіо”, Інтернет-видань “Житомир-інфо” та “Житомир.todаy”, Інтернет-газети “Дорожній контроль”, ТОВ “Інформаційне агентство Українська Медія Група”, з яких судами вже розглянуто 3 провадження, і винні особи притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зокрема, за фактом насильства щодо журналіста “24 каналу”, під час виконання ним своїх обов’язків, яке мало місце в середині січня поточного року у підземному переході станції метро “Дружби Народів”, Печерським районним судом м. Києва засуджено громадянина та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

Читайте також:
“Миротворець” має намір офіційно зареєструватися як ЗМІ, але не в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна