В Олімпійському селищі Ріо урочисто підняли український прапор. ФОТОРЕПОРТАЖ, РОЗКЛАД ЗМАГАНЬ

 

В Олімпійському селищі Ріо-де-Жанейро 31 липня о 17:30 за місцевим часом (23:30 за Києвом) відбулася урочиста церемонія підняття українського прапора.

Разом із синьо-жовтим прапором України в Олімпійському селищі було піднято прапори таких країн – членів МОК, як Уругвай, Ірак, Болівія та Кайманові острови.

З офіційним привітанням учасників Ігор виступив мер Олімпійського селища Ріо, відбувся обмін символічними олімпійськими сувенірами.

Традиційна 30-хвилинна церемонія підняття державних прапорів та виконання гімнів країн-учасниць передує офіційному відкриттю кожної Олімпіади та символізує готовність спортсменів певної країни до участі в Іграх, повідомляє прес-служба НОК України.

Як правило, в один “пул”для підняття прапорів включають кілька різних за кількістю спортсменів олімпійських команд із різних континентів.

Нагадаємо, Олімпіада-2016 стартує вже цієї п’ятниці, 5 серпня.

Розклад змагань можна скачати за цим посиланням.

Україну на Іграх представлятимуть 205 спортсменів – найменше за весь час участі українців у літніх Олімпійських іграх.

Українські спортсмени в Олімпійському селищі

Українські спортсмени в Олімпійському селищі

Читайте також:
Українську збірну урочисто провели на Олімпіаду в Ріо

Бубка підтримав рішення МОК не відстороняти Росію від Олімпіади-2016

Спортсмени деяких збірних (не української) висловлюють невдоволення рівнем готовності Олімпійського селища, де в номерах протікає сантехніка, на поверхах не прибрано сміття, багато інших недоробок.

У суботу, 30 липня, зі своєї будівлі через пожежу була евакуйована збірна Австралії – причиною задимлення в домівці спортсменів із Зеленого континенті стало загоряння сміття на підземній парковці.
В результаті пожежі ніхто не постраждав. Через півгодини загоряння ліквідували і понад сто спортсменів повернулися в будинок.

* * *

Днем раніше прес-служба НОК України оприлюднила на сайті фоторепортаж з Олімпійського селища.

Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (1) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (2) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (3) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (4) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (5) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (6) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (7)

Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (8) Олімпійське селище Ріо-де-Жанейро 2016_ (9)Прес-служба НОК України висловила невдоволення з приводу розцінок у магазині офіційних олімпійських сувенірів Ріо.

Олімпійське селище в Ріо - сувеніри

“Ціни на запропоновану продукцію в Ріо-де-Жанейро за українськими мірками доволі вражаючі. Продаж здійснюється в бразильській валюті – реалах, приблизний курс – 8 гривень за 1 реал. Відтак найдешевше обійдеться олімпійський значок, який коштує від 160 до 400 гривень. За набір ручок доведеться заплатити 280 гривень, за кепку – 450, рушник обійдеться у 650, а олімпійська футболка коштує від 800 гривень”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Остаточне рішення щодо допуску росіян до Олімпіади в Ріо ухвалить “трійка” МОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна