Остаточне рішення щодо допуску росіян до Олімпіади в Ріо ухвалить “трійка” МОК

 

Спеціальна комісія з трьох членів МОК до 5 серпня визначить, кого з російських спортсменів допускати до участі в Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Як повідомив прес-секретар Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс, до складу “трійки” увійдуть президент Міжнародної федерації стрільби з лука Угур Ерденер (Туреччина), представник атлетичної комісії Клаудіа Бокель (Німеччина) та президент МОК у 1980-2001 рр. Хуан Антоніо Самаранч (Іспанія).

“Вони і ухвалять фінальне рішення”, – зазначив Адамс.

Як відомо, допінговий скандал за участю російської олімпійської збірної триває вже кілька тижнів. Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) рекомендувало МОК повністю усунути російських спортсменів від участі в Олімпіаді. Заклику передувало оприлюднення результатів розслідування юриста Річарда Макларена, який довів, що влада Росії стимулювала спортсменів вживати допінг і приховувала ці дії.

Натомість 24 липня Міжнародний олімпійський комітет прийняв компромісне рішення. Відповідно до резолюції МОК, російські спортсмени, які хоч раз отримували санкції за допінг, не зможуть поїхати в Ріо, навіть якщо термін санкцій збіг. Проте спортивним федераціям дали право визначати, хто все-таки зможе виступити в Ріо.

Рішення МОК не усувати Росію від Олімпіади в Ріо взагалі підтримав президент НОК України Сергій Бубка.

Таким чином, для 250 російських атлетів відкрилася можливість взяти участь в Олімпіаді.
При цьому усунули від Ігор всю команду легкоатлетів Росії, штангістів, групу каноїстів та ін.

Олімпійські ігри стартують в Бразилії в найближчу п’ятницю, 5 серпня.

Читайте також:
Російську збірну на Олімпіаду проводжала проплачена масовка

Українську збірну урочисто провели на Олімпіаду в Ріо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна