Прифронтова Авдіївка відзначила другу річницю визволення від “ДНР”. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Учора, 30 липня, жителі прифронтового міста Авдіївка Донецької області відсвяткували другу річницю визволення від незаконних збройних формувань “ДНР”, а також вшанували пам’ять мирних мешканців, які загинули під час бойових дій 2014-го й наступних років.

Авдіївка друга річниця визволення від ДНР 0

У дворі загальноосвітньої школи №6 пройшов мітинг, в якому взяли участь городяни, військовослужбовці, працівники міської адміністрації і військово-цивільної адміністрації міста.

“Промовці подякували військовим і добровольцям, які захищають Авдіївку, а також місцевим жителям за допомогу й терпіння. Побажали всім мирного неба над головою”, – повідомила в соцмережі журналістка й волонтерка Анна Домбровська.

Авдіївка друга річниця визволення від ДНР 4

По закінченню мітингу учасники пройшли колоною по центральному бульвару Тараса Шевченка, після чого поклали квіти до пам’ятного знаку на честь загиблих “в ході неоголошеної війни”.

Авдіївка друга річниця визволення від ДНР 3

Авдіївка друга річниця визволення від ДНР 2

Попереду колони несли великий транспарант “Авдіївка – це Україна!”

Авдіївка друга річниця визволення від ДНР 5

Багато людей на святі були у вишиванках, із синьо-жовтими прапорами.

газета Донбас інформполітика

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва “Авдіївка” поширили серед присутніх газети “Донецька правда” й “Вісті Донбасу”.

Раніше міський голова Авдіївки Юрій Черкасов зазначав, що український уряд досі на законодавчому рівні не визначив офіційну дату святкування дня визволення міста, як, наприклад, для Слов’янська і Краматорська.

Як відомо, у південному передмісті Авдіївки – промзоні – із зими 2016 року регулярно точаться запеклі бої між незаконними збройними формуваннями та Збройними силами України. Відстань між позиціями двох сторін тут подекуди менша за 50 метрів.

Бойовики регулярно обстрілюють мирні квартали Авдіївки, від чого гинуть місцеві мешканці.

Всі фото – Анна Домбровська

Читайте також:
На святі з нагоди звільнення Слов’янська Порошенко пообіцяв повернути
Донбас “політико-дипломатичним шляхом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна