За добу – 52 обстріли з боку бойовиків

 

У районі проведення антитерористичної операції бойовики продовжують обстріли позицій Збройних сил України. Упродовж минулої доби, 29 липня, зафіксовано 52 випадки відкриття вогню з ворожого боку. Із них 23 – на Донецькому, 16 – на Луганському та 13 – на Маріупольському напрямку.

Як зазначено у зведенні прес-центру штабу АТО, на Донецькому напрямку противник вів вогонь по наших військах із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї під Луганським, Авдіївкою, Верхньоторецьким, Новгородським, Калинівкою та Опитним.
“В порушення Мінських домовленостей противник відкривав вогонь зі 120-мм мінометів по наших укріпленнях у Пісках, Луганському, Старомихайлівці. У Невельському, крім того, ворог застосував 122-мм артилерію, а у Луганському – БМП”, – ідеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку було зафіксовано проліт БПЛА.

На Луганському напрямку бойовики також застосовували заборонену Мінськом зброю калібру 120 мм.
Під неодноразові мінометні обстріли потрапили Новоолександрівка та Попасна, де, крім іншого, вівся вогонь із великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку російсько-терористичні підрозділи влаштовували обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів у Красногорівці, Старогнатівці, Мар’їнці, Гранітному та Водяному. Красногорівка також потрапила під обстріл 82-мм мінометів.
У Марїнці та Авдіївці працювали снайпери.

Читайте також:
Доба в АТО: загиблих серед українських військових немає, у ворога – 3 вбитих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна