Пілотний проект “Шлюб за добу” почався з Сєвєродонецька. Одружуються воїни АТО і жителі ОРЛО

 

Міністр юстиції Павло Петренко у п’ятницю, 29 липня, в Сєвєродонецьку Луганської області запустив новий пілотний проект Мін’юсту “Шлюб за добу”. Міністр особисто привітав перші три пари, які одружилися за новою процедурою.

“Уперше в Україні ви реєструєтеся за новими правилами без бюрократії і з можливістю самостійно вибрати, коли ви хочете зареєструватися, не чекаючи 30 днів для того, щоб створити свою сім’ю”, – зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, запуск цього пілоту саме у Сєвєродонецьку є символічним. “Це прифронтове місто, яке найбільше хоче миру і спокою, а також того, щоб дитячий сміх і весільна музика лунали якомога частіше на його вулицях”, – сказав Петренко.

“Цей проект – маленький вклад для того, щоб українці не думали про війну, щоб вони жили в мирі, щоб вони одружувалися, народжували дітей і робили нашу країну сильнішою. Для мене велика честь, що ви сьогодні стали першими парами, які взяли участь у цьому проекті й створили сім’ї. Я бажаю Вам миру, щастя, великого кохання і багато діточок”, – привітав молодят міністр юстиції.

У перший день дії пілотного проекту одружувалися зі своїми нареченими двоє військовослужбовців сил АТО. Ще одна пара – мешканці тимчасово окупованого Свердловська. Вони приїхали на підконтрольну територію на кілька днів спеціально, щоб отримати українські документи.

“Я дав доручення про старт проекту у наступних містах: 31 липня – в Одесі, 3 серпня – в Маріуполі, 14 серпня – у Києві, 19 серпня – у Львові. Дуже важливо, щоб місцева влада відповідально підійшла до реалізації цієї ініціативи, оскільки це наш спільний проект”, – цитує Петренка прес-служба МЮ.

 

Під час візиту до Сєвєродонецька очільник Мін’юсту також відвідав місцевий пологовий будинок, де з березня реалізовано ще один важливий соціальний проект – вручення свідоцтв про народження безпосередньо в медичному закладі.
29 липня рук Міністра юстиції перші документи нових громадян України отримали батьки шести малюків – чотирьох хлопчиків та двох дівчаток.

Павло Петренко нагадав, що нині скористатися даною послугою можна вже у 463 пологових по всій Україні. А з моменту запровадження сервісу отримання свідоцтва про народження безпосередньо в пологовому будинку свій перший документ за новою процедурою отримали 42147 новонароджених.

Читайте також:
У шести містах України дозволили реєструвати шлюб за одну добу

Рада прибрала з паспортів російську мову і штамп про шлюб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна