Росії вдалось заблокувати український проект заяви Радбезу ООН для преси щодо Криму

 

Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси, який засуджує включення окупованого Криму і Севастополя в Південний федеральний округ. Про це йдеться в повідомленні української місії при ООН у “Твіттері”.

“Росія заблокувала український проект заяви Ради Безпеки ООН для преси щодо Криму. Жалюгідна спроба заперечувати незаперечне”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляє  “Укрінформ” із посиланням на джерело в дипломатичних колах, Росія була єдиною країною-членом Радбезу, яка висловила свою незгоду із заявою для преси в Криму. Причому зробила це російська делегація буквально за кілька хвилин до закінчення терміну голосування, йдеться в повідомленні.

В Радбезі ООН процес ухвалення заяви проходив за так званою процедурою “непорушення тиші”. Країна-ініціатор розсилає іншим членам Ради Безпеки ООН проект заяви для преси, і, якщо до певного часу ніхто не висловлює заперечень, документ вважається прийнятим.

Читайте також:
Путін ліквідував “Кримський федеральний округ” та відправив “губернатора” Севастополя до Сибіру. МЗС протестує

Міносвіти просить СБУ розібратися з викладачами, які їздили на конференцію в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна