Путін хоче призначити послом в Україні десантника-КДБіста. Опозиція попереджає про “шпигунське гніздо”

 

Російська Федерація запросила у України агреман на призначення послом Михайла Бабича.

Про це повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, інформує “Українська правда” з посиланням на РІА “Новости”.

“Необхідні дипломатичні процедури, у тому числі і отримання агреману, зараз перебувають у процесі”, — зазначив він.

Раніше ЗМІ повідомили, що комітет Ради Федерації з міжнародних справ на своєму засіданні 29 липня підтримав кандидатуру повноважного представника президента в Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича на посаду посла РФ в Україні.

Досвіду у дипломатичній сфері кандидат на посаду посла не має.

Тим часом російські опозиціонери – екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов і політична емігрантка Ольга Курносова на прес-конференції в Києві застерегли президента Петра Порошенка від узгодження кандидатури Бабича на посаду посла в Україні.

За словами Пономарьова, Бабич має досвід фальсифікації виборів у Росії, і якщо Україна погодиться на його кандидатуру, то отримає “гарантоване шпигунське гніздо як для координації російських спецслужб, так і для організації виборчих кампаній в інтересах РФ”.

“Його призначення потрібно інтерпретувати як підготовку до можливих дострокових виборів, на які може робити ставку Росія. Це класична кандидатура для взаємодії з сепаратистами, для силових операцій”, – попередив екс-депутат Держдуми.

Курносова також заявила, що відкликання попереднього посла Михайла Зурабова може свідчити про те, що президент РФ Володимир Путін зробив ставку на дострокові вибори в Україні, і для цього йому потрібна людина, яка не має неформальних відносин з українською владою.

“Це може свідчити, що російська сторона вже не розраховує на будь-які особисті контакти з Порошенком, які у Зурабова були”, – вважає опозиціонерка.

“Бабич – це остання людина, від якого була б користь у ролі дипломата. У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового – це як плювок в обличчя“, – наголосила Курносова.

Як писала Новинарня, 28 липня 2016 року президент Росії Володимир Путін своїм указом звільнив з посади надзвичайного й повноважного посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова.

Довідка

Михайло Бабич народився 28 травня 1969 року в Рязані.
Військовий, кандидат економічних наук.
Був на командних посадах в Повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, брав участь у бойових діях.
З 2002 по 2003 рік очолював уряд Чеченської республіки.
У 2003 році був помічником директора прикордонної служби ФСБ Росії.
У 2003-2011 роках був депутатом Держдуми РФ.
З 15 грудня 2011 року – повноважний представник президента Російської Федерації в Приволзькому федеральному окрузі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна