П’яний депутат із “Батьківщини”, який спричинив страшну ДТП на Окружній, ховається від поліції

 

Поліція Києва вживає заходів для затримання винуватця ДТП на Кільцевій дорозі, в результаті якої двоє людей потрапили до реанімації. Призвідник аварії – депутат Макарівської райради Київської області від ВО “Батьківщина” 27-річний киянин Матвій Євсеєнко, який у ніч на п’ятницю, 29 липня, напідпитку стріляв у таксистів, а потім, тікаючи від поліції на “Лендкрузері”, зіткнувся з “Волгою” на зустрічній смузі.

“Прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом ДТП, що сталася сьогодні вночі на Кільцевій дорозі за участі депутата Макарівської райради Київської області.  Відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст.  286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі наслідки.

Установлено, що 27-річний депутат, перебуваючи у нетверезому стані за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser,  намагався втекти від поліції, виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення з автомобілем “Волга”, який рухався йому на зустріч.

Двоє людей, які перебували у «Волзі»,  отримали важкі травми і наразі перебувають в реанімації однієї з столичних  лікарень.

Водій Toyota Land Cruiser був також доправлений до медичного закладу, однак від госпіталізації відмовився. Разом з тим експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю в його крові.

На даний час органами Національної поліції вживаються заходи до встановлення місцезнаходження вказаної особи та його затримання”, – ідеться в повідомленні столичної прокуратури.

Питання про повідомлення про підозру депутату буде невідкладно вирішено прокурором міста Києва одразу після надходження матеріалів кримінального провадження до прокуратури.

У подальшому до суду буде внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу, зазначили в прокуратурі.

Правоохоронці не вказують ім’я порушника, але це зробили інтернет-спільнота “Київ оперативний” та волонтер Роман Сініцин.

За їхніми даними, депутат Матвій Євсеєнко 1989 р.н. напився і побився з таксистами. Потім стріляв по них із пістолета. Коли прибув наряд патрульної поліції, депутат Макарівської райради почав тікати на джипі від Борщагівки в сторону Жулянського шляхопроводу.

“Варто зауважити, що копи не застосовували табельні «Форти» під час погоні. Могли стріляти по колесах, бо пройшла інформація про п’яного озброєного водія, але не стали. Мабуть. приклад Олійника навчив“, – пише Роман Сініцин.

На розвороті джип вилетів на зустрічну смугу і протаранив “Волгу” з причепом, що відлетіла на автомобіль Mazda, що їхав позаду.
В аварії важко постраждали чоловік і жінка з “Волги” – їх буквально «вирізали» з купи металобрухту рятувальники ДСНС й доправили а реанімацію.

Після цього депутат Євсеєнко закрився у джипі і відмовлявся вийти на вимогу поліції. Поліцейським довелося вибивати скло, щоб витягнути порушника звідти.

Утім, за словами сина потерпілих у ДТП Олександра Новікова, винуватцеві вдалося втекти з лікарні, оскільки його ніхто не охороняв.
Він також стверджує, що Євсеєнку поліція ледь не одразу повернула пістолет, оскільки він зареєстрований. І це при тому, що п’яний депутат тікав від поліції.

Новіков також повідомив у коментарі “Цензор.нет”, що Євсеєнко намагався відкупитися за вчинене грошима, проте син потерпілих не взяв ці кошти.

“Приходили його ходаки, намагалися дати мені 20 тисяч гривень. Як я міг брати гроші за батьківське здоров’я? Та й не в грошах справа. Факт того, що виродка треба покарати, – обурюється Олександр. – У батька друга операція за добу. Рідина накопичується в легенях, розірвано одну легеню. Зламано два ребра, стегно, ногу, руку. І йому важко дихати. Але він трохи притомний. У мами черепно-мозкова травма. Їй зробили трепанацію черепа. Вона лежить непритомна, роблять штучну вентиляцію легень”, – написав Олександр.

Читайте також:
На Луганщині нібито п’яний голова РДА скоїв ДТП і стріляв по потерпілих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.