Нацрада заборонила трансляцію телеканалу “Ностальгія”

 

Телеканал “Ностальгія” вилучено із переліку іноземних програм, які відповідають законодавству України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради з телебачення.

“Рішенням Національної ради від 28 липня російський телеканал “Ностальгія” вилучено із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що підставами для цього стали зафіксовані моніторингами регуляторного органу порушення вітчизняного законодавства, зокрема частини сьомої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, оскільки в рекламно-розважальній передачі “Философия судьбы”, де беруть участь екстрасенси, парапсихологи і гадалки, надаються платні послуги телеглядачам і під час трансляції передачі немає логотипу “Ностальгії”.

Крім того, згідно з повідомленням, виявлено ознаки порушення частини першої статті 4 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, оскільки ефір телеканалу оформлено символікою Радянського Союзу, логотип містить зображення серпа і молота, а заставки – зображення прапора СРСР і червону зірку тощо.

Рішення про вилучення телеканалу з Переліку іноземних програм набуває чинності після його оприлюднення.

Читайте також:
Контент СТБ шкодить неповнолітнім. Телеканалу оголошено попередження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна