До окупованого Криму знову приїхали французькі депутати. МЗС обурене

 

Міністерство закордонних справ України засудило візит делегації французьких депутатів до окупованого Криму. Про це йдеться у заяві МЗС у зв’язку з початком візиту французьких парламентаріїв на незаконно анексований Росією півострів.

“Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких парламентаріїв до окупованої Російською Федерацією Автономної Республіки Крим” – йдеться у заяві.

“Всупереч численним попередженням з боку української сторони французькі політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право, знехтували офіційною позицією власної держави, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України” – заявили в МЗС.

У відомстві наголосили, що розглядають дії депутатів як вияв свідомої підтримки агресії РФ проти України, схвалення ними кремлівської політики утисків прав людини на окупованому півострові.

В МЗС підкреслили, що й надалі вимагають від усіх іноземних громадян дотримуватися законодавства України при відвідуванні окупованого Криму.

“Порушників притягатимуть до відповідальності, у т.ч. через застосування визначених законодавством України обмежень, зокрема заборони на в’їзд на територію України”, – заявили в МЗС.

Черговий візит французьких депутатів на чолі з Тьєрі Маріані у Крим триває з 29-го по 31 липня.

Раніше в МЗС Франції назвали намір французьких парламентарів відвідати окупований Крим “протизаконною ініціативою”, яка не має “нічого спільного з позицією МЗС Франції, Євросоюзу та усього міжнародного співтовариства”.

Як відомо, група французьких депутатів на чолі з Тьєррі Маріані у другій половині липня минулого року здійснила аналогічний візит до анексованого Криму. Поїздка викликала несхвальну реакцію і в МЗС Франції, і в МЗС України.

СБУ заборонила в’їзд в Україну всім  французьким депутатам, що їздили до Криму.
Цього року до складу французької делегації входять шість депутатів, які не їздили до Криму минулого року.

Читайте також:
МЗС протестує проти візиту Медведєва в окупований Крим

Хто в парламенті Франції голосував за зняття санкцій з Росії і що це означає

У ЄС припускають, що наступного року знімуть санкції з Росії в одному з секторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.