Путін звільнив посла Росії в Україні

 

Президент Росії Володимир Путін звільнив з посади надзвичайного й повноважного посла Російської Федерації в Україні Михайла Зурабова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Зурабова звільнено з посади посла на підставі відповідного указу Президента Росії.

Зурабов з березня 2004 року по вересень 2007 року займав пост міністра охорони здоров’я й соціального розвитку Росії. Також Зурабов працював помічником Путіна.

Послом в Україні його було призначено у серпні 2009 року, до виконання обов’язків він приступив лише в січні 2010 року.

З лютого по червень 2014 року після кризи в Україні Зурабова було відкликано у Москву для консультацій.

У 2015 році Зурабов представляв Росію в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі. Саме він підставив свій підпис під Мінським протоколом, підписаним 5 вересня 2014 року. У квітні Володимир Путін змінив його на Азамата Кульмухаметова, потім на екс-спікера Держдуми РФ Бориса Гризлова.

Як повідомляє російське видання “РИА Новости“, Зурабов неодноразово особисто просив президента РФ Володимира Путіна зняти його з цієї посади, особливо після подій 2014 року, які РФ називає “держпереворотом”.

Зазначається, що в останні роки Зурабов “неодноразово подавав заяви з проханням звільнити його з посади, він особисто просив президента РФ про це, особливо після перевороту в Україні в 2014 році”.

“Однак його зняття з посади означало б, що Москва б зовсім втратила посла в Києві”, – відзначило джерело.

“Новий посол не зміг би приступити до своїх обов’язків, оскільки його кандидатура узгоджується з владою України, в тому числі з парламентом, що неможливо при нинішньому радикальному антиросійському настрої українських законодавців”, – заявив співрозмовник агентства.

На його думку “…в Москві, мабуть, вирішили, що нічого не втрачають, втрачаючи посла в Києві”.

Читайте також:
Путін ліквідував ‘Кримський федеральний округ” та відправив “губернатора” Севастополя до Сибіру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна