НАТО має намір встановити у Львові обладнання для контролю за повітряним простором

 

Відповідно до програми співпраці з НАТО, Львів відвідала група експертів Альянсу з метою розгляду питань встановлення обладнання для проведення контролю за повітряним простором. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

“Експерти провели консультації у контексті техніко-експлуатаційного дослідження можливостей реалізації Регіональної програми НАТО з безпеки повітряного простору RASP. Ця система збільшує можливості щодо контролю повітряного простору, перш за все, з метою протидії терористичним актам”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що експерти обговорили завдання та місце Центру управління та оповіщення в системі управління Повітряних Сил Збройних Сил України, ознайомилися з його структурою, результатами діяльності та співпраці з державами-членами НАТО. Також учасники розглянули питання підготовки фахівців для роботи на відповідній системі.

“До кінця цього року планується завершити всі узгодження і з наступного року перейти до практичної реалізації системи RASP в Україні. Для нас це дуже важливо в контексті наближення до стандартів і процедур НАТО. Наразі в системі контролю за повітряним простором присутні Королівство Норвегія, Республіка Польща і Республіка Туреччина”, — розповів заступник начальника командного центру Повітряних Сил Збройних Сил України підполковник Павло Лєвтєров.

Учасники зустрічі опрацювали технічні умови, необхідні для розгортання обладнання.

“Це обладнання планується встановити у 2017 році в Одесі та Львові”, — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру управління та оповіщення підполковник Юрій Красноштан.

Читайте також:
Українську військову продукцію включили до каталогу НАТО

НАТО й Україна запустили трастовий фонд для розмінування на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна