Представники ОРДЛО продовжують блокувати процес звільнення заручників

 

На переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську так і не вдалося дійти згоди щодо звільнення заручників. Про це повідомила учасниця гуманітарної підгрупи, перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко в “Фейсбуці”.

Вона повідомила, що терористи не допускають до заручників представників спецмісій та не повідомляють їх реальне місцеутримання.

“Так само координатору від ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фрішу не дозволили зустрітися з бранцями на окупованих територіях, коли він минулого тижня відвідував ОРДЛО. І навіть відмовилися надати інформацію про їх реальне місцеутримання. Так само до бранців не пускають ані Червоний Хрест, ані “Лікарів без кордонів” , ані інші місії”, – йдеться в повідомленні.

Також Геращенко зазначили, що представники ОРЛО так і не змогли пояснити ОБСЄ, чому й досі не відкрито КПВВ в Золотом і чому люди мордуються в 40-градусу спеку в єдиній на Луганщині черзі в Станиці Луганській.

“Щодо звільнення заручників, то я , заради справи, відсьогодні утримаюся від жодних коментарів на цю тему до того дня, доки ми не звільнимо хлопців. Прошу журналістів , ЗМІ і родини заручників з розумінням поставилися до цієї позиції. Будуть новини- буде й інформація. Поки що все без змін, на жаль”, -повідомила Геращенко.

Читайте також:
Бойовики в Мінську передали Україні документи вбитого добровольця Сліпака

Геращенко після Мінська: У полоні ОРДЛО – 108 українців. Сепаратисти знову відмовилися від обміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна