Під час ходи МП затримали шістьох проросійських активістів

 

Правоохоронці затримали 6 проросійських активістів на хресній ході Української православної церкви Московського патріархату в Києві. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у “Фейсбуці”.

“Невелика групка маргіналів з шести людей, які намагалися розгорнутим плакатом “Донбасс – это русский мир!” нести киянам благість – відпочивають тепер в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особистості і їх аргументи, на молебень вони не потрапили”, – повідомив міністр.

Крім того, силовики вилучили  десяток складаних ножів на рамках безпеки. Їх повернули власникам перед посадкою в автобуси додому.

Також попередили провокації чотирьох радикально налаштованих патріотів, які намагалися різкістю рухів зупинити цей церковний захід.

“Попросили не створювати шансу для провокації антиукраїнських сил, і після бесіди – хлопці поїхали додому”, – йдеться в повідомленні.

Зі слів Авакова, хресна хода пройшла спокійно. Провокацій і сутичок вдалося уникнути.

“Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню в основному – вже на шляху додому, частина людей ще моляться в Лаврі. Провокацій і сутичок вдалося уникнути – злагоджено працюють Нацполіція і Нацгвардія. Дала свої плоди і проведена профілактика і введені заходи безпеки”, – повідомив міністр.

Читайте також:
Учасники ходи МП після молитви за патріарха Кирила перейшли в Лавру. Двох госпіталізували

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна