Олена Притула – про останню розмову з Павлом Шереметом і тих, хто вбиває словом

 

Олена Притула
редактор-засновник інтернет-видання “Українська правда”, цивільна дружина Павла Шеремета

(FB)

Дякую вам!

Я хочу подякувати дуже, дуже, дуже багатьом. Я не зможу перелічити всіх. Ви писали мені смс, листи і в “лічку”. Я все прочитала.

Я хочу стати на коліна перед кожним з вас – якби не ваша підтримка, я б не змогла все це перенести. Кожне ваше слово надавало мені сили, кожна ваша смс допомагала просто тримати голову прямо, не впадати у відчай.

Раніше я думала, що співчуття – це звичайна формальність, адже й так зрозуміло, що ви сильно співпереживаєте, коли вмирає хтось поруч. Насправді ваші повідомлення і листи надають сенс життя Паші.

Тому – висловлюйте співчуття, тільки щиро. Так само не скупіться на вираження любові до живої людини.

Висловлюйте свої почуття. Застосовуйте слова для любові, але не для ненависті.

В останній наш вечір ми навертали круги з Пашею, збираючи заповітні 10 тисяч кроків. Перед цим він прочитав пост Сергія Іванова, який написав чергову гидоту про мене. Паші було дуже боляче, ми витратили ОСТАННЮ НАШУ РОЗМОВУ на цього покидька. Ми говорили про те, що в деяких людей є покликання – завдавати іншим людям болю. У той момент ми не знали, що є ще й інші люди, які вже виношували план його вбивства.

Читайте також:
Поліція залучила відео із закладкою вибухівки під авто Шеремета як доказ,
але просить не гнатися за сенсаціями

Я свідомо ставлю знак “дорівнює” між тими, хто його підірвав, і тими, хто в останній вечір отруїв його життя. Так не можна. Треба покласти край цьому цькуванню і ненависті в “Фейсбуці”. Це вбивство словом.

І винні не тільки ті, хто пише все це. Розривати на шматки можна не тільки бомбою. Більше винні ті, хто проплачує цю ненависть.

Я впевнена, що слідчі знайдуть вбивць. Але давайте самі не вбивати один одного.

Читайте також:
У Мінську поховали журналіста Шеремета, вбитого в Києві

“Є лише одна сила, якій це вигідно”: реакція соцмереж на вбивство Павла Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна