Вищий адмінсуд відмовив місту на Полтавщині в позові до ВР щодо декомунізації “червоної” назви

 

Вищий адміністративний суд відмовив у скасуванні постанови Верховної Ради, що перейменувала місто Червонозаводське Лохвицького району Полтавської області на Заводське. Про це Новинарні” поаідомила прес-служба Українського інституту національної пам’яті.

Засідання ВАСУ за позовом Заводської міськради до Верховної Ради відбулося 20 липня. Позивач вимагав визнати незаконною і скасувати постанову парламенту “Про перейменування окремих населених пунктів та районів” в частині перейменування міста Червонозаводське.

Рішенням суду постанову визнано такою, що відповідає чинному законодавству України та регламенту ВР.

“В Україні створено судовий прецедент відмови у повторному перейменуванні декомунізованих назв українських міст і сіл”, – так прокоментував рішення юрист Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко.

Повідомляється, що УІНП брав участь у справі на стороні відповідача.

Читайте також:
У В’ятровича пояснили, чому Горішні Плавні назавжди залишаться Горішніми Плавнями

Червоноград під декомунізацію не підпадає. Лишилося 10 перейменувань, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна