Україна, Німеччина і Франція домовилися посилити співпрацю в “нормандському форматі”

 

 

Україна, Німеччина і Франція домовилися інтенсифікувати співпрацю в “нормандському форматі”. Про це сказано в повідомленні прес-служби президента України за результатами телефонної розмови президента України Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Зокрема, йшлося про узгодження чіткої “дорожньої карти”  імплементації Мінських домовленостей, яка повинна включати виконання Росією безпекового компоненту.

Порошенко висловив глибоке занепокоєння різкою ескалацією ситуації на Донбасі і зростанням кількості загиблих через збільшення російськими бойовиками кількості обстрілів з крупнокаліберної зброї та продовження Росією постачання для них озброєння. Також він звернув увагу на активізацію російських диверсійно-розвідувальних груп, які отримують гідну відсіч з боку Збройних сил України.

Президент наголосив на постійному порушенні Росією Мінських домовленостей.  Він підкреслив важливість консолідації всієї Європи у питанні не лише збереження санкцій проти Росії, а й їх посилення у разі подальшого погіршення ситуації на Донбасі.

Порошенко також закликав сприяти у звільненні українських політв’язнів на території Росії та численних українських заручників на окупованій території.

Окрему увагу було приділено прискоренню ухвалення країнами-членами ЄС рішення про запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Глава Української держави висловив щирі співчуття європейським колегам у зв’язку з численними людськими жертвами внаслідок нещодавньої хвилі жорстоких терористичних актів, зокрема у Ніцці та Мюнхені.

Читайте також:
Меркель визнала, що в нинішніх умовах вибори на Донбасі неможливі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна