Теракт у Франції: прихильники ІДІЛ напали на церкву, вбили священика і взяли заручників

 

Поліція ліквідувала двох нападників, які вбили 86-річного священика, поранили ще трьох людей і утримували заручників у церкві місті Сент-Етьєнн-дю-Рувре на півночі Франції.

Президент країни Франсуа Олланд, який прибув на місце події, назвав цей напад “актом тероризму, здійсненим в ім’я «Ісламської держави»“, – повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Le Figaro.

Сам Олланд походить із міста Руан, що лежить поруч із Сент-Етьєнн-дю-Рувре.

“Ми повинні вести війну проти ІДІЛ всіма можливими засобами”, – наголосив президент.

І справді, вже невдовзі терористичне угруповання “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за напад на церкву.

Напад на церкву Ґамбетта стався сьогодні, 26 липня, о 8:45 за місцевим часом. У храм увірвалися двоє озброєних ножами чоловіків, перерізали горло старенькому священику і взяли в заручники двох черниць та двох парафіян.

Іще одній черниці вдалося втекти й покликати на допомогу.

Поліція евакуювала велику зону навколо місця події. Згідно з повідомленням правоохоронців, під час спецоперації обох нападників було “нейтралізовано”.

Як зазначили в МВС Франції, один із трьох поранених терористами перебуває “на межі між життям і смертю”.

Тим часом телеканал I Tele з посиланням на власні джерела повідомляє, що один із двох нападників 2015 року намагався втекти до Сирії.

Тоді його затримали в Туреччині й передали Франції, де він близько року провів у в’язниці. Цієї весни, 2 березня, його звільнили,

У французькій в’язниці чоловік провів близько року і був звільнений 2 березня цього року. Після цього він жив у батьків і носив електронний браслет для стеження.

Поліція з’ясовує, чи справді йдеться про цю особу і яким чином у такому разі йому вдалося здійснити напад.

Як повідомляла Новинарня, 14 липня під час святкування Дня взяття Бастилії у Ніцці вантажівка в’їхала у натовп людей, що спостерігали за святковим салютом на набережній. Тоді загинуло 84 людини й більше сотні отримали поранення.

Після цього теракту надзвичайний стан у Франції, запроваджений після терористичних атак восени 2015 року, було продовжено ще на півроку – до січня 2017-го.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна