Рейтинг Трампа вже на 5% перевищує Клінтон

 

Наразі американські виборці віддають перевагу кандидатові в президенти США від республіканців Дональду Трампу над представницею демократів Гілларі Клінтон. Такими є результати опитування CNN/ORC, передає “Європейська правда”.

Це найкращий результат республіканця Трампа, починаючи з вересня 2015 року: у нього 44% порівняно з 39% у кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон, 9% – кандидата від Лібертаріанської партії Гері Джонсона і 3% – кандидата від зелених Джил Стейн.

В опитуванні, де представлені тільки два кандидати, Дональд Трамп набирає 48%, Гілларі Клінтон – 45%.

Трамп наростив популярність за рахунок голосів незалежних виборців, які не асоціюють себе з певною партією – тепер його підтримують 46% “незалежних” проти 31%, що висловлювалися на його підтримку до конвенту Республіканської партії, де його офіційно оголосили кандидатом у президенти США.

Зате Клінтон втратила підтримку “незалежних” – з 34% до 28%.

Раніше, у червні, значну рейтингову перевагу мала Клінтон.

Як зазначають соціологи, після конвенту в Клівленді 20 липня рейтинг Трампа зріс одразу на 6 процентних пунктів. За даними CNN, такого значного зростання рейтингів не спостерігалося з виборів 2000 року, коли Джордж Буш і Ел Гор після конвентів наростили свою підтримку на 8%.

Конвент Демократичної партії відкривався 25 липня. На ньому офіційно кандидатом у президенти стане Гілларі Клінтон.

Президентські вибори у США відбудуться 8 листопада.

Читайте також:
Кандидат Трамп. Що це значить для України

На вимогу Трампа з програми Республіканської партії США прибрали надання Україні летального оброєння

WikiLeaks оприлюднив 50 тисяч листів зі зламаної пошти Клінтон і Демпартії США.
Згадується Україна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна