Порошенко встановив 29 липня як День Сил спеціальних операцій ЗСУ

 

День Сил спеціальних операцій Збройних сил України щороку святкуватимуть 29 липня. Це випливає з відповідного указу президента Петра Порошенка, який він підписав у вівторок.

Глава держави зазначив, що підписує документ, враховуючи важливу роль Сил спецоперацій ЗСУ в забезпеченні обороноздатності держави та героїзм особового складу, виявлений під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Встановлення такого Дня, за повідомленням прес-служби Банкової, сприятиме “подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичного виховання молоді, її готовності до захисту Батьківщини”.

“Український спецназ не лише має свій закон, а тепер має і свій День”, – зазначив Петро Порошенко.

Указ набирає чинності з дня його оприлюднення. Тобто День ССО відзначатимуть уже 29 липня 2016 року.

Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада ухвалила закон, яким встановила окремий рід силСили спеціальних операцій ЗСУ. Іншим законодавчим актом було визначено правовий статус та застосування ССО “виконувати завдання спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання і стримування воєнного конфлікту, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ (сил) в операціях, а також виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави”.

Читайте також:
Новостворені Сили спецоперацій ЗСУ кличуть до своїх лав

НАТО допоможе Україні створити Сили спецоперацій і відновити флот

Сили спецоперацій затримали сепаратиста, причетного до загибелі 10 бійців ЗСУ ще 2014 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна