Організатор афери “Еліта-центр” утік з-під домашнього арешту в Росію

 

Організатор афери з нерухомістю в Києві “Еліта-Центр” Олександр Волконський (Шахов) втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук. Про це “Українській правді” повідомив адвокат потерпілих від цієї афери Артем Середа.

Він висловив підозру, що Волконський, який є громадянином РФ, протягом останнього часу відновлював російський паспорт і, скориставшись ним, виїхав до Росії.

Середа додав, що на судових засіданнях Волконський просив суд замінити цілодобовий арешт на нічний, оскільки хотів відновити російський паспорт. Суд у цьому проханні відмовив, однак адвокат допустив, що Волконський міг заїжджати у російське посольство по дорозі з судових засідань.

Адвокат поінформував, що відсутність злочинця поліція виявила після того, як він не з’явився на чергове судове засідання. У квартирі, де Волконський відбував домашній арешт, знайшли знятий браслет стеження.

Середа додав, що у Волконського на втечу було близько двох тижнів часу – з моменту останнього судового засідання, на якому він був присутній.

Раніше суд відпустив Волконського з-за грат за “законом Савченко” – він відсидів у СІЗО 7 з половиною років із 15 років присудженого терміну ув’язнення. Через це афериста не можуть більше посадити до в’язниці, зауважив адвокат.

Джерела “УП” в Генпрокуратурі підтвердили втечу афериста.
Подільський райсуд оголосив його у розшук за поданням прокуратури 21 липня. Наступне судове засідання у його справі призначене на 21 серпня.

За даними правоохоронців, від афери “Еліта-центр” у 2006 році постраждали 1693 особи: у них загалом виманили понад 383 млн. гривень на будівництво житла в Києві, яке так і не з будували.

Після тривалого перебування в бігах Волконського-Шахова за запитом України арештували у Швейцарії і через рік, у жовтні 2008-го, екстрадіювали до Києва.

У середині квітня 2016 року суд випустив Волконського з в’язниці за “законом Савченко”, який передбачає врахування одного дня перебування у СІЗО як двох у в’язниці.
Суд призначив йому заставу у розмірі 384 млн. грн., однак, за даними ЗМІ, він ці кошти не виплатив, через що суд призначив злочинцеві цілодобовий домашній арешт.

Читайте також:
Екс-нардеп Лозінський вийде на свободу за “законом Савченко”

ГПУ: “Закон Савченко” випустив на волю 6 тисяч осіб, засуджених за важкі злочини

Савченко подумує над незначною зміною в “закон Савченко”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна