Хід Київського патріархату на честь хрещення Русі: коли, з ким, як і де

 

Хресний хід із нагоди річниці хрещення Київської Русі розпочнеться в Києві у четвер, 28 липня, приблизно о 12:00.

Відповідний анонс опубліковано на сайті Української православної церкви Київського патріархату.

Згідно з повідомленням, до річниці хрещення Київської Руси-України, яку Українська Церква відзначає 27-28 липня, у Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння, які очолюватиме патріарх Філарет:

27 липня о 17:00 – Всенічне бдіння;
28 липня о 10:00 – Божественна літургія.

По завершенні літургії (близько 12:00) відбудеться хресний хід від Володимирського собору до пам’ятника святому князю Володимиру Великому.

“Запрошуємо взяти участь у богослужінні та Хресному ході всіх, у тому числі й вірних УПЦ Московського патріархату:
– кому не байдужа доля українського православ’я,
– хто хоче бачити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву”, – наголошується в повідомленні.

“Ваша особиста участь і молитва – важливий внесок у розбудову Православної Української Церкви і незалежної Української держави”, – зазначають в УПЦ КП.

Нагадаємо, 27 липня у Києві має пройти хресний хід УПЦ Московського патріархату, який іще 3 липня розпочався з Почаївської лаври (Тернопільська обл.) на заході та Святогірської (Донецька обл.) – на сході.

27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

Рух колони МП до Києва супроводжують чутки про провокативний характер цієї хресної ходи. У вівторок, 26 липня, поліція заблокувала рух колони через те, що на житомирському напрямку на маршруті хресного ходу були виявлені бойові гранати, а також муляжі вибухівок.

Невдовзі колона продовжила рух під охороною поліції.

Біля Борисполя, міськрада якого раніше ухвалила рішення не впускати в місто хресну ходу УПЦ МП, учасників хресної ходи закидали яйцями.

Після цього архієпископ Євстратій (Зоря), голова інформаційного управління УПЦ Київського патріархату, закликав “нічого не кидати” в учасників хресного ходу МП.

Читайте також:
“Они идут на Голгофу”. У Москві ще до провокацій хресної ходи МП
зліпили образ “Церкви-мучениці”

“Усіх, хто має намір висловлювати в ці дні протест проти позиції Московського патріархату і хто хоч трохи цінує позицію Київського Патріархату – закликаю прислухатися до закликів Патріарха Філарета і нашої Церкви та нічого не кидати в учасників #‎ХодаМПнаКиїв!

Публічний образ «жертви агресії», який повинен приховати численні докази справжнього сприяння російській агресії з боку Моспатріархії – саме те, чого МП та Росія намагаються наполегливо досягнути через свою пропаганду.

Не допомагайте [міністрові закордонних справ Росії Сергію] Лаврову та п[атріархові Російської православної церкви] Кирилу Гундяєву в їхній «важкій праці»”, – наголосив речник УПЦ КП.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до патріотичних організацій, які мають намір перешкоджати проведенню хресної ходи УПЦ МП, із такими словами: “Мені здається, найкращим проявом своїх почуттів було б взяти участь 28 липня в українській ході, яка ініційована патріархом Філаретом (УПЦ Київського патріархату)”.

“Я як людина, яка вважає себе християнином, хоч не належу до жодного патріархату,стану скромно в колону патріарха Філарета”, – сказав Луценко.

Читайте також:
У Києві учасників хресної ходи МП пропустять через металошукачі й перевірять паспорти

Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна