Доба в АТО: загиблих серед військових ЗСУ немає. Бойовики несуть значні втрати

 

За минулу добу, 25 липня, п’ятеро військових ЗСУ отримали поранення внаслідок бойових дій в зоні антитерористичної операції. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“Загиблих серед наших воїнів немає, п’ятеро отримали поранення”, – сказав він.

Протягом тієї ж доби підтверджені втрати противника склали 11 загиблих та 14 поранених осіб.
Як зазначено у зведенні Головного управління розвідки, це бойовики 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го армійського корпусу, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ.

Найбільших втрат зазнали підрозділи 9 ошмп із Новоазовська, які намагалися здійснювати диверсійно-розвідувальні дії у районі Широкиного, а також 3 омсбр (Горлівка), що обстрілювали сили АТО у районі Зайцевого.

Розвідкою встановлено прізвища деяких важкопоранених бойовиків, направлених до міських клінічних лікарень Донецька та Новоазовська: Терещенко Борис Юрійович, Денисов Денис Володимирович, Поцелуєв Олександр Анатолійович, Бєлий Іван Григорович.

Крім того, інформує ГУР, з 22 по 25 липня у двох міських клінічних лікарнях Донецька померли від нестачі медикаментів та неналежної медичної допомоги 9 бойовиків, значно погіршився стан ще 48 бойовиків.

У зв’язку із значними втратами противника командування проросійських бандформувань викликає підлеглих з відпусток для посилення позицій. Побоюючись активних бойових дій, бойовики активно пишуть заяви про неможливість повернутися в стрій у зв’язку із погіршенням стану здоров’я або через сімейні обставини, зазначають у ГУР МОУ.

Читайте також:
Штаб АТО повідомив про три бойові зіткнення з ворожими ДРГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна