Порошенко підписав закон, яким збільшується сума штрафів за водіння в нетверезому стані

 

Президент Петро Порошенко в присутності Керівника Національної поліції Хатії Деканоідзе та її заступника – керівника Патрульної поліції Олександра Фацевича підписав Закон (№1446-VIII) “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції“. Про це повідомляє прес-служба президента.

Глава держави впевнений, що завдяки підписаному Закону значно розширяться інструменти правоохоронців для наведення порядку на дорогах. “Даю вам в руки цю “зброю” та інструменти. Впевнений, що я їх передаю в надійні, патріотичні, професійні та порядні руки”, – зазначив Президент.

У свою чергу, Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе зазначила, що правоохоронці довго очікували на цей Закон. Вона повідомила, що декілька тижнів назад був запущений пілотний проект відеофіксації на дорогах. “Це буде хорошим інструментом для превенції (порушень). Ми з’ясували, що кожен другий наш громадянин порушує правила дорожнього руху щодо швидкісного режиму – і багато інцидентів, коли виявляють п’яних за кермом, які не шкодують ні самі себе, ні інших”, – зазначила очільниця Поліції.

Хатія Деканоідзе наголосила, що законодавче забезпечення є важливим для ефективної роботи поліцейських: “Ваша підтримка, підтримка Верховної Ради надасть можливість і мотивацію поліцейським, щоб вони працювали над посиленням безпеки країни”.

Керівник Патрульної поліції Олександр Фацевич зазначив, що більшість ДТП, в яких гинуть люди, відбуваються через те, що за кермом знаходиться нетверезий водій. “Коли патрульні зупиняють транспортні засоби та перевіряють водія на рівень алкогольного сп’яніння, то іноді відчувають шок, бо рівень буває 4 проміле. Кожен громадянин має відчувати, що він несе відповідальність”, – розповів він.

За його словами, підписаний Закон стане внеском у наведення ладу та дотримання безпеки на дорогах.

Читайте також:
МВС запустило пілотний проект відеофіксації порушників ПДР. Вже зафіксували штрафів на мільйони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна