АТО: 58 обстрілів, бій під Авдіївкою з ворожими диверсантами

 

За минулу добу, 24 липня, російські окупаційні війська 58 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

На Донецькому напрямку зафіксовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню.

“Неспокійно в Авдіївці та Новоселівці Другій, де російські окупанти задіяли 120- та 82-мм міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю”, – зазначено в повідомленні.

Крім цього, під Авдіївкою українські воїни вступили у вогневий контакт з ворожими диверсантами. Противник відступив.

Також, із мінометів калібру 82 мм супротивник стріляв по наших укріпленнях поруч Невельського, Опитного та шахти Бутівка.

Найбільше – 35 обстрілів – минулої доби зафіксовано на Маріупольському напрямку. Із 122-мм самохідних установок противник бив по Новогригорівці, а з 120- та 82-мм мінометів обстріляв Талаківку, Водяне та Старогнатівку.
У Широкиному, Талаківці та Водяному ворог також застосував БМП і гранатомети, у Гнутовому – зенітні установки, в Красногорівці – великокаліберні кулемети, а ворожі снайпери активізувалися під Мар’їнкою.

На Луганщині окупанти двічі вели вогонь по українських бійцях із гранатометів та стрілецької зброї в районі села Оріхове Попаснянського району.

Читайте також:
Генштаб оприлюднив подробиці суботнього бою під Новозванівкою. ФОТО

Нагадаємо, попередньої доби, 23 липня, штаб нарахував 77 ворожих обстрілів та одразу п’ять вилазок диверсійних груп. Внаслідок цього загинули шестеро українських військовослужбовців, поранені 13, ще восьмеро отримали контузії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна