Сепаратисти знову перенесли “місцеві вибори” в “ЛНР” та “ДНР”

 

“Місцеві вибори” на окупованих частинах Луганської області перенесено з 24 липня на 6 листопада. Про таке рішення оголосив ватажок угруповання “ЛНР” Ігор Плотницький, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайти луганських сепаратистів.

Раніше про аналогічне рішення оголосив і ватажок “Донецької народної республіки” Олександр Захарченко.

Бойовики обох частин ОРДЛО вже не раз переносили свої “місцеві вибори”.

Нещодавно представник “ДНР” Денис Пушилін заявив, що проведення місцевих виборів на територіях, які контролюють російсько-терористичні угруповання, до кінця цього року малоймовірне, тому що “знайти компроміс не виходить”.

При цьому в “ДНР” заявляли, що бойовики можуть призначити дату місцевих виборів в односторонньому порядку, якщо Верховна Рада України не ухвалить закон про місцеві вибори на Донбасі до 14 липня.

Відповідно до кількох пакетів Мінських домовленостей, ухвалених у 2014–2015 роках, місцеві вибори на нині окупованих територіях Донбасу мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів.
Офіційний Київ також налягає, що вибори в ОРДЛО можливі лише за умови відведення російських військ за межі України та за умови встановлення контролю Україною контролю за держкордоном.

Читайте також:
У “ДНР” вже не виключають участі в їхніх виборах “українських бандерівців”

Ватажок “ДНР” наполягає, що, крім виборів на Донбасі, Україна має дати амністію
й особливий статус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна