Генштаб оприлюднив подробиці суботнього бою під Новозванівкою. ФОТО

 

Прес-служба Генерального штабу Збройних сил оприлюднила матеріал про подробиці боїв на Луганщині, де українські військові в суботу, 23 липня, відбили атаки трьох диверсійно-розвідувальних груп противника, але й самі зазнали втрат.

Як зазначено в повідомленні, о 8:20 ранку 23.07.2016 року українські військові спостережного посту поблизу селища Новозванівка Попаснянського району виявили просування ДРГ противника і відкрили по них вогонь зі стрілецької зброї. Двох диверсантів було вбито та чотирьох поранено. Під час відступу ДРГ на свої позиції ще четверо окупантів отримали поранення.

“Військовослужбовці нашого спостережного посту забрали тіла загиблих диверсантів на свій опорний пункт. При них воїни сил АТО знайшли російську зброю, міни та боєприпаси”, – ідеться в повідомленні.

Прес-служба ГШ оприлюднила деякі фото з озброєннями, обмундируванням та іншою амуніцією вбитих терористів.

Бій Новозванівка 23.-6.2016 автомат РФ

Бій Новозванівка 23.-6.2016 автомат РФ 1

“Прагнучи завадити діям наших військових, противник відкрив по них вогонь. Зокрема випустив 25 мін з мінометів 82-го калібру та 55 – із 120 мм мінометів, здійснив 70 пострілів з АГС-17, три – з СПГ-9, задіяв зенітну установку, 122-мм самохідні установки, а пізніше й танк. Ворожі обстріли тривали з 8.40 до 13 години 50 хвилин”, – інформують у ГШ.

Внаслідок цих тривалих обстрілів загинув один та отримали поранення четверо військовослужбовців ЗС України.

Близько 14:10 до спостережного посту сил АТО вийшла ще одна ДРГ противника, яка налічувала до 20 чоловік.

Наблизившись на відстань до 50 метрів, диверсанти застосували стрілецьку зброю. Українські воїни відкрили вогонь у відповідь, в результаті чого російських окупантів було зупинено і вони відійшли на свої позиції.

За даними радіоперехоплення, їхні втрати становили два загиблими та п’ять пораненими.

Під загрозою артилерійського та мінометного вогню особовий склад спостережного посту відійшов на сусідній спостережний пост.

Після припинення ворожого обстрілу близько 15.45 військовослужбовці ЗС України повернулись на попередню позицію.

О 16.15 під час закріплення на спостережному посту та відновлення системи інженерних загороджень група наших військовослужбовців висунулася у вперед з метою недопущення раптового нападу противника, де вступила з ним у вогневий контакт.

В результаті бою один наш військовослужбовець загинув та троє отримали поранення.

Втрати противника становлять п’ять осіб за даними радіоперехоплення.

Бій Новозванівка 23.-6.2016 амуніція РФ 1

Бій Новозванівка 23.-6.2016 зброя РФ 2

Бій Новозванівка 23.-6.2016 зброя РФ 1

Нагадаємо, за даними штабу АТО, загалом 23 липня на всій лінії зіткнення загинули шестеро українських військовослужбовців, поранені 13, ще восьмеро отримали контузію.
Повідомлялося про підтверджені втрати противника – семеро загиблих та 12 поранених.

Читайте також:
“Повсталий степ”: Порошенко відзначив переможця конкурсу
“Допоможи ЗСУ піратським роликом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна