День війни на Донбасі: п’ять атак ДРГ, шість загиблих і 21 поранений боєць ЗСУ

 

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, 23 липня, загинули шестеро українських військовослужбовців, поранені 13 військових ЗСУ, ще восьмеро отримали контузії. Про це на брифінгу в неділю повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Це один із трьох днів 2016 року з найбільшими втратами серед українських воїнів.

За даними Головного управління розвідки МОУ, протягом доби 23 липня підтверджені втрати противника склали семеро загиблих та 12 поранених.
Втрат зазнали 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (Новоазовськ), 11-й окремий мотострілецький полк (Макіївка) 1-го армійського корпусу та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) і 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК ЗС РФ.

За даними прес-центру штабу АТО, за минулу добу бойовики 77 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї.
Зокрема 40 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 19 – на Донецькому, 18 – на Луганському напрямках.

“На Маріупольському напрямку неспокійно було у Мар’їнці. Тут ворожі ДРГ двічі намагалися захопити наші опорні пункти, але українські воїни дали гідну відсіч диверсантам”, – ідеться у зведенні штабу АТО.

Крім цього, із 120-мм мінометів російські окупанти били по Чермалику, Гнутовому, Новогригорівці, Широкиному, Водяному та Старогнатівці. Також по позиціях Сил АТО у Приазов’ї ворог застосовував 82-мм міномети, гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Вісім пострілів з танку російські війська здійснили біля Новогригорівки.

Під Авдіївкою на Донецькому напрямку противник задіяв 122-мм артилерію, 120- та 82-мм міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Також 30 снарядів із 122 мм самохідних артустановок ворог випустив по укріпленнях ЗСУ в Опитному. Під вогонь із 120-мм мінометів тричі потрапили українські бійці в Новоселівці Другій, а під селищем Луганське окупанти використали БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Натомість у Зайцевому і в Пісках учора було тихо, зазначив речник АП Мотузяник.

За повідомленням Олександра Мотузяника на брифінгу, ворог на Донецькому напрямку п’ять разів застосував безпілотні літальні апарати, причому один із них був збитий самими ж бойовиками через неузгодженість дій.

Активізувався ворог і на Луганщині. У районі Новозванівки наші бійці відбили три атаки ДРГ. Зазнавши втрат, противник відступив.

За словами полковника Мотузяника, “всі три бойові зіткнення закінчилися на нашу користь”.

Крім цього, тут супротивник обстріляв наші укріплення із 122-мм самохідних установок, 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї. Артилерію калібру 122 мм та 82 мм міномети ворог задіяв під Новоолександрівкою, а також вів вогонь із танку в районі Попасної.

“Незважаючи на збройні провокації противника, сили АТО повністю контролюють ситуацію уздовж всієї лінії розмежування”, – констатували у штабі.

Читайте також:
Ситуація в зоні АТО загострилась

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна