Теракт в Кабулі забав життя понад 80 людей. ОНОВЛЕНО

 

Понад 80 людей загинули внаслідок вибуху смертника під час акції шиїтів-хазарейців в Кабулі, понад 230 людей отримали поранення. Про це повідомляє ВВС.

Згідно з повідомленням афганської влади, терористів-смертників було троє, але в одного не спрацював вибуховий пристрій, ще одного вбили служби безпеки.

Вибух прогримів під час багатотисячної акції протесту членів хазарейської громади, які вимагали, щоб нова лінія електропередач проходила через провінцію Баміан, яка вважається однією з найбільш економічно відсталих в Афганістані.

Передбачається, що ЛЕП буде проходити через територію Туркменістану, Узбекистану, Таджикистану, а також Афганістану і Пакистану. Спочатку планувалося, що ЛЕП пройде через афганську провінцію Баміан, але пізніше ці плани скоригували.

Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання “Ісламська держава”.

Про присутність бойовиків ІД на сході Афганістану було відомо і раніше, проте раніше вони не зізнавались у нападах, скоєних в столиці.

Читайте також:
Мюнхенський стрілець влаштував масовий розстріл з нагоди ювілею теракту Брейвіка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна