Російські окупанти на межі Криму й Херсонщини запустили аеростат. ФОТО, ВІДЕО

 

Держприкордонслужба заявляє про використання російськими окупантами аеростату на адміністративній межі з Кримом.

За повідомленням прес-служби ДПСУ, в суботу, 23 липня, близько 9-ї години ранку прикордонний наряд відділу “Генічеськ” Бердянського загону зафіксував черговий факт підняття у повітря аеростату російсько-окупаційними військами в районі Арабатської стрілки.

У відомстві припускають, що аеростат використовується з метою відеоспостереження.

Ціль нерухома та піднята над тимчасово окупованою територією Криму на відстані близько кілометра від адміністративної межі з Херсонською областю.

У прес-службі зазначають, що напередодні, 22 липня, близько 9-ї години також було піднято у повітря аеростат.

Співробітники Держприкордонслужби, здійснивши повітряну розвідку, зафіксували, що в носовій частині аеростату, ймовірно, встановлена камера, а його керування виконується дистанційно. Під літальним апаратом перебуває група осіб на автомобілях. О 19:25 аеростат здійснив приземлення.

За даним факту проінформовано взаємодіючі підрозділи.

Нагадаємо, вчора в Мар’їнці на Донеччині українські прикордонники постраждали, ймовірно, через застосування терористами забороненої лазерної зброї.

Читайте також:
Одного з керівних прикордонників Херсона затримали на хабарі $11,5 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна