Парад до 25-річчя може стати найбільшим в українській історії

 

На параді до Дня Незалежності центром Києва проїде близько 200 одиниць військової техніки найширшої номенклатури за всі часи. Про це в ефірі “Громадського” повідомив помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

“Буде дійсно дуже багато техніки, близько 200 одиниць. Здається, такий масштаб мало хто може згадати. А такої номенклатури в Києві точно ще не проходило ніколи. На жаль, авіації не буде, адже зараз є небезпека від банальних зенітно-ракетних комплексів”, – розповів Бірюков.

За його словами, також участь в параді візьмуть демобілізовані бійці АТО.

“Ми придумали багато ідей, в основному з демобілізованими бійцями. Ми постараємося віддати належну шану тим, хто вже відслужив державі. Але як це відбудеться – поки не готовий сказати”, – додав Бірюков.

“Суми [витрат] не знаю, фінансуванням займається Кабінет Міністрів”, – зазначив він.

Як повідомлялося, 22 липня президент Петро Порошенко підписав указ щодо проведення військового параду до 25-ї річниці Незалежності України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна