Мюнхенським терористом виявився 18-річний місцевий німець іранського походження

 

Нападником у Мюнхені, який увечері 22 липня відкрив вогонь по відвідувачах торговельного центру, виявився 18-річний німець іранського походження. Під час переслідування поліцією вночі він загинув, передає DW.com.
Перед тим злочинець, за уточненими даними, убив десятьох людей.

Як повідомив керівник поліції Мюнхена Губертус Андре на прес-конфренції, нападник – 18-річний громадянин Німеччини іранського походження – довгий час мешкав у місті.

Експертизою буде встановлено, чи він покінчив життя самогубством, чи його застрелили поліцейські під час переслідування.

Убивця розстрілював людей із пістолета. Його мотиви досі залишаються “абсолютно незрозумілими”, заявив Андре.

Поліція не бачить зв’язку між стріляниною у Мюнхені та нападом на пасажирів електрички у Баварії між містечком Охсенфурт та містом Вюрцбург, який днями скоїв 17-річний біженець з Афганістану, поранивши п’ятьох осіб.

У поліції уточнили, що, крім 10 загиблих, поранення біля торгового центру “Олімпія” в Мюнхені отримали 16 осіб. Серед поранених у Мюнхені є діти, а серед загиблих – молоді люди. Троє поранених перебувають у тяжкому стані.

Читайте також:
Стрілянина в Мюнхені: вбито 9 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна