Луценко вижене з органів тих, хто зливає в інтернет відеодокази у справі Шеремета

 

Генерального прокурора Юрія Луценка обурила поява в інтернеті відео з місця стоянки автомобіля Павла Шеремета напередодні злочину, де двоє людей нібито закладають вибухівку. Про це очільник ГПУ повідомив в інтерв’ю телеканалу “112 Україна”.

“Коли я дізнався про те, що викинули в інтернет відео, був дуже злий. Питання навіть не в законності чи незаконності. Звичайно, це незаконно. Але це просто вбиває таємницю слідства і дуже ускладнює завдання правоохоронних органів”, – сказав Луценко.

“А ті, хто зсередини правоохоронних органів таким чином заробляють собі популярність на дружбі із журналістами або навіть гроші за сенсаційні матеріали, ми їх шукаємо, і як тільки вийдемо на них, вони будуть з ганьбою звільнені з правоохоронних органів”, – пообіцяв генпрокурор.

Як відомо, відео ймовірного закладання вибухівки, від якої загинув журанліст “Української правди” Павло Шеремет, оприлюднив сайт “Обозреватель”. Те саме інтернет-видання невдовзі після НП оприлюднило відеозапис вибуху авто Шеремета вранці 20 липня.

За словами Юрія Луценка, наразі слідство розглядає всі версії вбивства, але ключовою вважається помста за професійну діяльність Павла Шеремета.

“Зараз відбуваються першочергові слідчі дії. Ми отримуємо покази тих, хто проживає в цьому районі, опитуємо свідків, в тому числі і сумно відомого російського каналу, який постійно першим приїжджає на місця несподіваних убивств, опитуємо також близьких Павла”, – зазначив генпрокурор.

Щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками “Української правди” Павлом Шереметом та Оленою Притулою відкрито кримінальне провадження, заявив Юрій Луценко.

На питання, чи може він підтвердити чи спростувати інформацію щодо стеження Трояна за Шереметом та Притулою, Луценко відповів: “Можу відразу сказати, що ми перевіряємо цю інформацію. Є відповідне кримінальне провадження. Йде перевірка”.

Читайте також:
У Мінську поховали журналіста Шеремета, вбитого в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна