У Києві прощаються з Павлом Шереметом. Слідство звертається до Google і Facebook

 

Сьогодні, 22 липня, з 11:00 до 14:00 в Українському домі триває прощання із загиблим журналістом сайту “Українська правда” Павлом Шереметом.
Тим часом з’являється інформація про хід слідства у справі про його вбивство.

Правоохоронці звертатимуться до компаній Google і Facebook для отримання доступу до листування Шеремета. Про це заявив член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко, передає “Радіо Свобода“.

За його словами, у слідства є записи з камер спостереження з місця, де жив Шеремет, і з маршруту його пересування. Також аналізується телефонний трафік, опитуються родичі і колеги журналіста.

“Це велика копітка робота, але я сподіваюся, що і замовники, і виконавці будуть притягнуті до відповідальності, так само, як це було з організаторами і виконавцями злочину проти журналіста Гонгадзе”, – сказав Геращенко.

Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета схиляється до версії, що ціллю злочинців був саме він.
Як повідомило вчора ZN.UA джерело в правоохоронних органах, про це свідчить попередня інформація, отримана слідчою групою в процесі первинних досліджень тіла і автомобіля загиблого.

“Розрахунок був точний і грамотний. Вибухівки було закладено рівно стільки, щоб вистачило лише для водія й не зачепило нікого поруч. Якби вибухова хвиля пішла вниз, її б істотно загасило в землі, але вона пішла вгору і вліво. Це було полювання виключно на жертву вбивства”, – сказав співрозмовник.

“Якби в автомобілі були пасажири, то вони, швидше за все, вижили б. Це свідчить про те, що розрахунок був суто на ураження водійського місця, а не на знищення всієї автівки”, – додав інформатор.

За словами джерела, судмедексперти вже закінчили роботу над тілом загиблого журналіста і зробили висновки, що смерть настала внаслідок несумісних із життям травм і крововтратою.

“Мінно-вибухова травма, смерть настала від великої, швидкої та критичної для життя (1-2 хвилини) крововтрати і шоку. Шансів не було”, – сказав співрозмовник.

Крім того, слідча група вивчає відео з камер зовнішнього спостереження.
Як стало відомо DT.UA, одна з камер зафіксувала момент закладки вибухівки під машину Олени Притули в ніч з 19 на 20 липня.

Як відомо, журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув вранці 20 липня на вул. Богдана Хмельницького в результаті вибуху авто, яке належало керівнику видання Олені Притулі.

У Держдепі США підтвердили, що 21 липня за зверненням української сторони до розлідування долучилися фахівці ФБР.

Павла Шеремета поховають 23 липня в рідному Мінську.

Читайте також:
В СБУ оприлюднили чотири версії вбивства Шеремета

“Шеремет – громадянин Росії, Україна – могила демократії”.
Як Кремль і США реагують на вбивство журналіста в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна