Тригодинний бій під Красногорівкою: ДРГ бойовиків відігнали ручними гранатами

 

У п’ятницю, 22 липня, в районі міста Красногорівка диверсійна група бойовиків намагалася прорватися на територію, контрольовану силами АТО. Про це йдеться у повідомленні оперативного командування “Захід”.

“Військовослужбовці однієї з бригад оперативного командування “Захід”, розташованої в районі міста Красногорівка Донецької області, в черговий раз зірвали плани ворожих спецпризначенців, які намагалися проникнути на територію, контрольовану Збройними силами України”, – сказано в повідомленні.

Як повідомив безпосередній учасник зіткнення – прес-офіцер підрозділу, “бій розпочався з сильного мінометного обстрілу та супроводжувався вогнем двох великокаліберних снайперських гвинтівок калібром 12,7-мм та вогнем зі стрілецької зброї”.

Під прикриттям шквального вогню повз позиції українських вояків спробувала пройти велика диверсійна група, яку помітили бійці зі спостережного посту. Бій тривав понад три години.

“Диверсанти підійшли настільки близько, що українським солдатам довелося використовувати ручні гранати. В результаті бою противник в паніці відступив, зазнавши великих втрат. Двоє українських вояків були легко поранені внаслідок мінометного обстрілу наших позицій”, – повідомили в ОК “Захід”.

Як відомо, речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що у зоні проведення АТО 21 липня загинув один український військовий, ще двоє отримали поранення. Втрати бойовиків суттєвіші.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна