Слідчі у справі Шеремета викликали на допит журналістів проросійського каналу

 

Журналіста й оператора інтернет-стріму “17-й канал” Тетяну Данькевич та Романа Міхєєва викликали на допит у Шевченківське райуправління поліції Києва як свідків у справі про вбивство Павла Шеремета. Відповідну повістку співробітникам каналу вручили біля офісу компанії в п’ятницю, 22 липня, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“За фактом вбивства Павла Шеремета порушено кримінальне провадження. Оскільки кримінальне провадження перебуває на розгляді у головного слідчого управління МВС України, зокрема в Шевченківському управлінні міліції, ми викликаємо як свідків Тетяну й Романа”, – повідомив співробітник поліції.

Як відомо, відео, на якому Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху, було викладено інтернет-стрімом “17-й канал”, журналісти якого опинилися просто на місці події зі знімальною технікою.

“17 канал” пояснив своє перебування на місці вбивства Шеремета “випадковістю”.

Згідно з поясненнями інтернет-каналу, який називаються проросійським, Данькевич і Міхєєв мали завдання перестріти на вулиці мера столиці Віталія Кличка. Хоча насправді у того днем раніше почалася відпустка й він вилетів до США.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство Шеремета будуть допитані й журналісти інтернет-каналу, які першими опинилися на місці події.
“Журналісти сумнозвісного телеканалу, які випадково встигають першими на резонансні вбивства, в полі зору правоохоронців і будуть допитані”, – сказав Луценко у п’ятницю.

Журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто, яке належить керівнику видання Олені Притулі.
Українські силовики однією з основних версій загибелі Шеремета вважають слід російських спецслужб.

Читайте також:
Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

Поліція залучила відео із закладкою вибухівки під авто Шеремета як доказ,
але просить не гнатися за сенсаціями

“Шеремет – громадянин Росії, Україна – могила демократії”.
Як Кремль і США реагують на вбивство журналіста в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна