Розвідка попереджає про ФСБшні провокації навколо хресної ходи УПЦ ПМ

 

Російські спецслужби мають намір використати хресну ходу Української православної церкви Московського патріархату для організації провокацій у Києві. Про це повідомив керівник департаменту Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький на брифінгу в п’ятницю, 22 липня.

“ГУР МО підтверджує інформацію СБУ про спробу російських спецслужб використати хресну ходу для дестабілізації ситуації в Україні. За нашими даними, мета таких дій – радикалізація міжконфесійної ворожнечі та поглиблення розколу суспільства на релігійному підґрунті”, – сказав представник військової розвідки.

Скібіцький розповів, що російські спецслужби мають намір організувати провокації проти учасників ходи “із залученням кримінальних угруповань”.

“За їхньою допомогою планують організувати сутички поблизу культових споруд, а також місць масового скупчення віруючих. Особлива увага приділятиметься інформаційно-психологічному впливу на українське населення за рахунок негативного висвітлення подій в проросійських ЗМІ”, – зазначив Вадим Скібіцький.

За словами представника розвідки, особлива роль в організації провокацій відводиться колишнім чиновникам, зокрема екс-главі МВС Віталію Захарченку та його довіреній особі Віктору Зубрицькому.

Скібіцький підкреслив, що вказані дії направлені на дестабілізацію внутрішньої ситуації в країні, в той час, як “на сході України армія стримує агресора, який увірвався в нашу державу”.

“В умовах триваючої агресії звертаємося до всіх громадян, в тому числі і журналістів, із закликом не допустити відкриття Росією другого інформаційного фронту проти нашої держави і нашого народу”, – заявив речник ГУР.

Як відомо, всеукраїнська хресна хода, організована УПЦ (МП) з нагоди Дня хрещення України-Русі, почалася 3 липня з Почаївської лаври на заході та Святогірської – на сходу.
27 липня дві колони мають намір зустрітися в столиці на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.
28 липня на площі перед Успенським собором буде здійснена урочиста Божественна Літургія.

Українські силовики нахивають хресний хід МП одним із важелів “розхитування” ситуації в Україні. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко висловився за пропуск на масові заходи в центрі Києва через рамки металошукачів.

Читайте також:
Молитва за мир чи провокація російських спецслужб:
думки про Всеукраїнський хресний хід УПЦ МП

У Житомирі хресну ходу УПЦ МП не пустили в центр міста та до 95-ї бригади. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна