Прикордонники постраждали від застосування росіянами забороненої лазерної зброї

 

Співробітники Держприкордонслужби, які несуть службу в районі проведення АТО, ймовірно, зафіксували ознаки використання російсько-терористичними військами забороненої лазерної зброї спеціального призначення.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

У ході несення служби на контрольному посту “Мар’їнка” троє військовослужбовців Краматорського прикордонного загону, які вели спостереження за прилеглою територією із застосуванням оптичних приладів, отримали ураження органів зору, а саме – опіки сітківки ока різного ступеня тяжкості.

“Характер опіків і попередній медичний діагноз дозволяють зробити висновок про ймовірне застосування противником випромінювачів світла великої потужності, джерелом якого можуть бути так звані засліплювальні лазери. Зараз військовослужбовців госпіталізовано в Центральний клінічний госпіталь Державної прикордонної служби для спеціалізованого лікування”, – сказано в повідомленні ДПСУ.

Також повідомляється, що інформація про можливе використання російсько-терористичними військами лазерної зброї доведена до ЗС України і представників міжнародних та правозахисних організацій.

Читайте також:
День прикордонника: з травня працівникам ДПСУ підвищать зарплати до рівня ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна