У виші Вінниці відкрили перший в Україні факультет конструювання стрілецької зброї

 

Вінницький національний технічний університет першим в Україні заснував факультет конструювання стрілецької зброї.

Студенти, яким вдасться пройти на цю спеціальність, вивчатимуть специфіку виготовлення пістолетів, снайперських гвинтівок, кулеметів та автоматів.

У навчальному закладі сподіваються, що випускники після закінчення університету зможуть працювати на найкращих підприємствах України, повідомляє “Україна молода”.

Відомо, що студенти, які здобуватимуть цей фах, проходитимуть практику на держпідприємстві збройовому “Форт” у Вінниці. Там діє експериментальна лабораторія, де молодь зможе застосувати на практиці набуті знання.

“Звісно, створення лазерних, електромагнітних і решти фантастичних зразків стрілецької зброї в Україні в близькому майбутньому малоймовірне. Але і перспективи розвитку класичних стрілецьких видів озброєння теж дуже привабливі”, — iдеться в коментарі прес-центру університету.

У Вінницькому НТУ зазначають, що півроку тому його науковці та студенти створили й подарували українським військовим БАК – безпілотно-авіаційний комплекс, у який входять два літаки та спеціально оснащений автомобіль. Цей унікальний  дрон є цілковитим роботом, що не потребує радіоуправління і не випромінює радіосигналів.

“Україна повинна мати свою якісну зброю, враховуючи складну ситуацію в країні. Ми весь час слідкуємо за ринком і весь час відкриваємо нові спеціальності. Наприклад, нещодавно відкрили спеціальність «автоматизація комп’ютерних технологій», і зараз на неї просто паломництво.
Сподіваємося, що «конструювання стрілецької зброї» матиме ще більший попит”, — сказав у коментарі журналістам ректор ВНТУ Володимир Грабко.

Читайте також:
У закладах військової освіти більше 40% посад віддали учасникам АТО

Університет оборони вперше випустив офіцерів запасу з когорти учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна