Дональд Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від Республіканської партії

 

 

Мільярдер Дональд Трамп офіційно став кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії.
Таке рішення було ухвалено за результатами голосування делегатів національного республіканського партійного з’їзду, що відбувся у Клівленді (штат Огайо).

Як повідомляє Reuters, Трамп упевнено перетнув необхідну межу в 1237 голоси, заручившись підтримкою 1725 делегатів із 2472 можливих.

Найближчий суперник мільярдера, сенатор від штату Техас Тед Круз отримав лише 475 голоси, губернатор штату Огайо Джон Касич – 120, сенатор Марко Рубіо з Флориди – 114.

Після оголошення Трамп виступив із промовою, в якій пообіцяв створити нові робочі місця, зміцнити армію, захищати кордони США і “відновлювати закон і порядок” в країні.

Читайте також:
Кандидат Трамп. Що це значить для України

Противники Трампа виступали на з’їзді за зміну в партійних документах, вимагаючи, щоб делегати не були зобов’язані голосувати за переможця праймеріз. Проти висунення в президенти одіозного медіа-магната виступало багато його однопартійців, які сподівалися, що внесення змін допоможе висунути кандидатом від республіканців Теда Круза.

Роботу з’їзду супроводжували демонстрації протесту проти висунення Трампа, які проходили в Клівленді.

Напарником скандального мільярдера по виборах став губернатор штату Індіана Майк Пенс, який у разі перемоги Трампа стане віце-президентом США.

Вибори президента Сполучених Штатів відбудуться 8 листопада.

Від Демократичної партії Дональдові суперницею Трампа, швидше за все, буде Хілларі Клінтон.
Після з’їзду Демократичної партії, який відбудеться з 25 по 28 липня у Філадельфії, штат Пенсильванія, вона може стати першою жінкою – кандидатом у президенти США.

Останні соціологічні опитування свідчать, що рейтинги Трампа і Клінтон фактично зрівнялися, хоча раніше демократка помітно випереджала свого опонента.

Нагадаємо, що Дональд Трамп, керівник “Організації Трампа” та засновник конкурсу краси “Міс Всесвіт”, відзначився вже багатьма скандальними виступами. Зокрема він пообіцяв звести мур на всій протяжності кордону між Мексикою та США та вислати з країни 11 мільйонів нелегальних мігрантів, якщо стане президентом Сполучених Штатів. А коли Папа Римський Франциск назвав такий підхід “не християнським”, мільярдер заявив: “Якби Ватикан атакували бойовики “Ісламської держави”, Папа молився б, щоб Дональд Трамп був президентом”.

Читайте також:
На вимогу Трампа з програми Республіканської партії США прибрали надання Україні летального оброєння

Виборчий штаб Трампа очолив консультант Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна