“Азов” із профспілками пікетує Кабмін проти “тарифного геноциду” і закриття шахт

 

Близько півтисячі людей пікетують Будинок уряду України з вимогою накласти мораторій на закриття шахт і виплатити шахтарям затримані кошти. Водночас мітингарі піднімають загальні соціальні гасла – “припинення тарифного геноциду”, “людей дістало!” тощо.

“Активісти зараз пікетують Кабінет Міністрів. Тут шахтарі, залізничники, авіатори — з профспілок. Також є представники Цивільного корпусу «Азов» і «Правого сектору». За оцінками поліції — 300 людей. Представник незалежної профспілки гірників Михайло Волинець говорить, що на мітингу близько 1000 людей”, — розповіла журналістка “Громадського радіо”.

Цивільний корпус “Азов” прийшов на акцію окремою численною колоною. Багато молодих активістів – в однакових одностроях, із прапорами політичної сили.

По шляху проходження від Бесарабської площі колона “Азова” зупинилася біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. “Міністр зустрітися з учасниками акції не захотів і втік”, – повідомляє сайт “Азов-прес”.
Також учасники акції поклали квіти біля Будинку профспілок, який згорів під час Революції гідності, та вшанували хвилиною мовчання трагічно загиблого сьогодні журналіста Павла Шеремета.

Під час пікетування Кабінету Міністрів активіст на прізвисько Душман заявив, що “Азов” захищатиме українців завжди і всюди – не лише на фронті, але і в тилу”.

Анонсуючи акцію напередодні, ЦК “Азов” повідомив, що “зорганізовує протестну ходу, солідаризуючись із шахтарями та незалежними профспілками України, реагуючи на чисельні запити шахтарських колективів до діючої влади та громадськості щодо неприпустимості тарифного геноциду українського народу, привласнення природних копалин, родовищ, які є надбанням українського народу та визначені Конституцією України як національна власність, закриття та знищення українських шахт, зниження соціального захисту, доведення до жебрацтва трудового народу”.

Мітинг на підтримку шахтарів. Фото: Азов-прес

Мітинг на підтримку шахтарів. Фото: Азов-прес

Голова Незалежної профспілки гірників України, екс-нардеп від “Батьківщини” Михайло Волинець, виступаючи на мітингу, заявив: “Може скластися так що до зими українські шахти будуть штучно зупинені. Бо не дають вагони для відвантаження вугілля і затримують зарплату шахтарів. Ми вимагаємо негайної сплати зарплати. Ми вимагаємо повернення надр українському народу. Ми вимагаємо покласти мораторій на закриття шахт”.

Організатори заявляють, що пікетуватимуть Кабмін декілька годин, а потім підуть під Міненерго, щоб вимагати зустрічі із міністром і вручити йому свої вимоги.

Читайте також:
Білецький перетворить “Азов” у політичну партію з “ширшою” ідеологією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна