За добу – 78 обстрілів. СЦКК надав фотодокази ударів із Донецька по населених пунктів

Протягом минулої доби, 18 липня, бойовики незаконних збройних формувань на Донбасі 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил антитерористичної операції. Зокрема, повідомляє прес-центр штабу АТО, 43 обстріли зафіксовано на Донецькому, 22 – на Маріупольському та 13 обстрілів – на Луганському напрямках.

Під Миронівським та Пісками, що на Донеччині, ворог застосував 122-мм артилерію. Крім цього, використовував 120-мм міномети поблизу населених пунктів Майорськ, Нижнє Лозове, Зайцеве, Авдіївка та Луганське. Із мінометів калібру 82 мм противник стріляв по Кам’янці, Авдіївці, Пісках, Зайцевому, Троїцькому, Опитному та Невельському. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів, зенітної установки та БМП окупанти вели вогонь по українських позиціях у Новгородському.

На Маріупольському напрямку неспокійно було в Мар’їнці, Красногорівці, Старогнатівці, де ворог бив по українських захисниках зі 120-мм мінометів. Міномети калібру 82 мм, гранатомети та стрілецьку зброю супротивник задіяв у Водяному, а Мар’їнку обстріляв з гранатометів, великокаліберних кулеметів, бронетехніки.

“На Луганщині противник вів вогонь зі 120-мм мінометів по наших укріпленнях у Кримському, Новоолександрівці, Троїцькому, а з мінометів 82-го калібру, гранатометів та великокаліберних кулеметів — у Станиці Луганській”, – повідомили в прес-центрі штабу.

Читайте також:
Волонтери повідомляють про 4 загиблих і 5 поранених бійців ЗСУ за день

Сторінка прес-центру штабу АТО поширює також звіт, який підготував прес-офіцер української сторони СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) підполковник Віталій Іванов про конкретні факти порушення вогню незаконними збройними формуваннями (НЗФ).

“Незаконні збройні формування не зупиняються і нищать інфраструктуру та житловий сектор населених пунктів, що знаходяться впритул до лінії розмежування сторін.
Спостерігачі спостережних груп української сторони СЦКК у взаємодії із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували чергові факти злочинів проти громадян України та їхнього приватного майна”, – ідеться в звіті.

Так, учора, 18 липня, було проведено документування фактів порушення режиму припинення вогню в Новомихайлівці Мар’їнського району.

В період з 00:18 до 01:45 це село бойовики обстріляли з мінометів калібром 120 мм з напрямку від району Донецького аеропорту та Петровського району (м. Донецьк). Пошкоджено три об’єкти житлового сектора та нанесено суттєвої шкоди присадибним ділянкам.

Крім того, осколками снаряду було поранено двох місцевих мешканців: жінку 1981 року народження (отримала осколкові поранення верхньої кінцівки та грудної клітини) та чоловіка 1949 року народження (отримав поранення в анатомічну область черевної порожнини).

Раніше, 16 липня, з 15:45 до 22:40, населений пункт Торецьк було обстріляно з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, РПГ, АГС, БМП-1 та стрілецької зброї. Пошкоджено чотири об’єкти житлового сектора та присадибні ділянки.

17 липня, з 16:25 до 22:55, під обстріл потрапила Авдіївка. Бойовики застосували міномети калібру 120 мм та 82 мм, СПГ, РПГ, АГС, БМП та стрілецьку зброї з напрямків від Каштанового, Мінерального, Яковлєвки, Ясинуватої. Пошкоджено три об’єкти житлового сектора та присадибні ділянки. Поранення спини отримав місцевий мешканець 1974 року народження.

Нагадаємо, штаб АТО повідомляв про 64 обстріли 17 липня.

Представник СЦКК надав фото наслідків обстрілів:

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016 3

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016 4

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016 1

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016 2

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 17 липня 2016 1

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 17 липня 2016 2

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016 5

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 17 липня 2016 6

СЦКК наслідки обстрілів насерених пунктів 16-18 липня 2016 6

Читайте також:
Розвідка: Найбільших втрат бойовики зазнають під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна