В ОРДЛО вже тренуються протидіяти озброєній поліцейській місії ОБСЄ

 

Командування російських окупаційних військ на Донбасі готує населення ОРДЛО до організованої протидії озброєній міжнародній миротворчій місії у випадку її введення на тимчасово окуповані території сходу України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, 19 липня в місті Луганськ заплановано показове тренування на тему: “Беззбройна протидія вторгненню міжнародної озброєної місії”.

“Планом заходу передбачається демонстрація різних ситуацій при зіткненні мирного населення з озброєними миротворцями та можливі варіанти їх вирішення. Під керівництвом російських інструкторів мешканці міста відпрацюють: способи блокування і захоплення транспорту; розмежування мирного населення та озброєних груп; визволення парламентарів; роззброєння військовослужбовців миротворчого контингенту тощо”, – зазначено в повідомленні.

Особлива увага, за даними ГУР, приділяється питанням фото- та відеофальсифікацій доказів насильницьких дій миротворців проти громадян та психологічному впливу на озброєних співробітників місії.

“Очікується, що тренування буде використане для демонстрації негативного відношення населення до розгортання озброєної поліцейської місії на території т.зв. “ЛНР”, – повідомляє ГУР.

Як відомо, українська сторона послідовно наполягає на введенні на територію ОРДЛО озброєної поліцейської місії ОБСЄ, називаючи це однією з умов виборів на нині не підконтрольних територіях.

Читайте також:
Путін погодився з Порошенком щодо поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

“Нормандська четвірка” підтримала введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна