В АТО – друга за кількістю втрат ЗСУ доба 2016 року

Внаслідок бойових дій за минулу добу, 18 липня, сім українських військових загинули, 14 -отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Таким чином, учора був другий за кількістю втрат ЗСУ день війни в 2016 році (після 23 травня, коли загинули 11 українських військових).

За його словами, за добу зафіксовано 78 обстрілів. У районі Авдіївської промзони активність бойовиків дещо зменшилася, натомість противних посилив обстріли в районих н.п. Зайцеве, Майорськ, Попасна, Станиця Луганська та ін.

Читайте також попередні повідомлення про загиблих 18 липня:
Оса загинув, Стафф поранений. Молоді ротні із Закарпаття були в БМП,
що потрапила в засідку на Луганщині

Волонтери повідомляють про 4 загиблих і 5 поранених бійців ЗСУ за день

За даними Головного управління розвідки, втрати бойовиків за 18 липня були такі: троє загиблих та 14 поранених.
Найбільших втрат зазнала 2-га окрема мотострілецька бригада (Луганськ) 2-го армійського корпусу ЗС РФ, підрозділи якої здійснювали обстріли сил АТО у районі Станиці Лугансько\.

“Встановлено особисті дані деяких поранених військовослужбовців російських окупаційних військ: кулеметник мотострілецького батальйону 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК ЗС РФ КЛЕНОЦ Володимир Сергійович (28.01.1977 р.н.); заступник командира взводу мінометної батареї зі складу 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК ЗС РФ БАРИН Олександр Васильович; гранатометник мотострілецького батальйону 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК ЗС РФ ДМІТРІЄВ Олег Сергійович (06.07.1981 р.н.)”, – інформує розвідка.

Читайте також:
За добу 18 липня – 78 обстрілів.
СЦКК надав фотодокази ударів із Донецька по населених пунктів

Також, за даними ГУР МОУ, які озвучив полковник Лисенко, встановлено прибуття з території РФ залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою, паливно-мастильними матеріалами і боєприпасами до наступних пунктів:
до залізничної станції “Донецьк-2”30 платформ з танками та самохідними артилерійськими установками, вагони з особовим складом; цистерни з паливно-мастильними матеріалами;
Харцизьк – 10 цистерн з дизельним паливом (500 тонн);
Іловайськ – шість цистерн із дизельним паливом (300 тонн), платформи з військовою технікою (дві САУ, три 122-мм бойові машини РСЗВ “Град”, два БТР).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна