На вимогу Трампа з програми Республіканської партії США прибрали надання Україні летального оброєння

 

На вимогу представників претендента на посаду президента США від Республіканської партії Дональда Трампа з офіційної програми партії виключено надання Україні летального озброєння.

Як повідомляє The Washington Post, делегати партії на зустрічі комітету платформи з питань національної безпеки у Клівленді минулого тижня були здивовані, коли представники виборчої кампанії Трампа організували низку заходів, аби пересвідчитись, що майбутній кандидат у президенти США не братиме на себе обов’язків щодо надання Україні озброєння, яке вона просить у Сполучених Штатів.
Як зазначає видання, такі зміни суперечать поглядам майже усіх лідерів Республіканської партії із зовнішньої політики у Вашингтоні.

В ході зустрічі член комітету від штату Техас Дайана Денман, яка під час праймеріз підтримувала Теда Круза, запропонувала внести доповнення із закликом щодо збереження або посилення санкцій проти Росії, збільшення допомоги Україні та “надання летального оборонного озброєння” українським військовим.

“Сьогодні, після завершення “холодної війни”, ідеал “єдиної й вільної Європи” перебуває під сильним випробуванням через військову агресію Росії в Україні, що триває”, – йшлося в запропонованому доповненні.
Також у пропозиціях Денман зазначено, що “український народ заслуговує нашого захоплення та підтримки у його боротьбі”.

Однак працівники штабу Трампа, які не буди делегатами, а виконували роль спостерігачів, втрутилися в роботу засідання та разом із тими делегатами, що виступають на підтримку Трампа, змогли домогтися пом’якшення позиції. Вони запропонували інші правки, якими змінили заклик щодо “надання летального оборонного озброєння” на забезпечення “належної допомоги”.

Саме так запропоновані зміни бути проголосовані та внесені у програму Республіканської партії, передає УНІАН.

Як стверджують люди, наближені до Трампа й обізнані з його мисленням, найбільшою загрозою для Європи він вважає не Росію, а ісламістський тероризм та відкриті кордони. Трамп виступає за те, щоб США допомагали Європі в цих питаннях і не йшли на конфронтацію з президентом РФ Володимиром Путіним.

“Вашингтон пост” нагадує, що керівник передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт раніше більше десяти років працював лобістом екс-президента України Віктора Януковича.

Читайте також:
Кандидат Трамп. Що це значить для України

Завдяки хакерам стало відомо, що генерал Брідлав умовляв Обаму надати Україні летальну зброю

Америка передбачила виділення Україні летального озброєння на $50 млн. – експерт

США передбачили на оборону України півмільярда доларів, але за умови реформ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна