Гройсман приїхав у Брюссель, щоб отримати “чіткий сигнал”

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман почав дводенний візит до Брюсселя із зустрічі з віце-президентом Єврокомісії з питань енергосоюзу Марошем Шефчовичем. Про це повідомив прес-секретар глави уряду Дмитро Столярчук на своїй сторінці у “Твіттері”.

У прес-службі Шефчовича зазначають, що на зустрічі йтиметься про підтримку України як ключового партнера в питаннях транзиту газу.

Перед будівлею ЄК і ЄР Гройсмана зустрів голова Ради Євросоюзу Дональд Туск.

Напередодні візиту до Брюсселя Володимир Гройман заявляв: “Думаю, що багато зроблено і належить сьогодні проаналізувати, і ми хочемо отримати чіткий сигнал щодо нашого подальшого поглиблення співпраці. Окремою темою буде введення безвізового режиму, і я розраховую на те, що це дуже чіткий сигнал для українського суспільства щодо введення безвізового режиму для українців вже цього року. Я переконаний, що це має бути виконано з боку ЄС, і переконаний, що так і буде, – сказав він. 

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган заявляв, що рішення щодо безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом буде прийнято восени.

Нещодавно прем’єр Володимир Гройсман був із візитом у Німеччині і висловив думку, що Україна стане членом ЄС за 10 років.

Читайте також:
Розгляд українського “безвізу” в ЄП призначили на 5 вересня. Прогноз позитивний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна