Екс-мера Слов’янська Нелю Штепу залишили за ґратами ще на два місяці

 

Червонозаводський райсуд Харкова продовжив колишній міській голові Слов’янська Нелі Штепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці – до 16 вересня.
Таке рішення було ухвалено на черговому засіданні суду сьогодні 19 липня, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

При цьому запланований допит колишнього голови Донецької облдержадміністрації, народного депутата Сергія Тарути, не відбувся. Як повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області, відеоконференція з Тарутою зірвалася з технічних причин.

Допит свідків захисту буде продовжено на наступному засіданні суду, яке призначено на 5 серпня. Загалом залишилося допитати близько 30 свідків.

Нагадаємо, Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов’янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені “під дулом автомата”. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Нелю Штепу затримали 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цими статтями — довічне ув’язнення.

Міська голова Слов’янська (2010-2014) організовувала сепаратистський референдум на Донеччині. Згодом на суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов’янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені “під дулом автомата”.

Сама вона заперечує свою провину.

Арешт Штепи постійно продовжують вже майже два роки.

Читайте також:
Екс-в.о. мера Слов’янська Олег Зонтов: На могилах бойовиків з’являються свіжі квіти

Мер-сепаратист із Луганщини за вироком суду сідає лише на два роки, бо “розкаявся”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна